Taxatierapport JBs Wonen

Er zijn verschillende redenen om een taxatierapport nodig te hebben. 

NWWI taxatierapport

Wanneer u te maken krijgt met een erfenis, een boedelscheiding, de verkoop van uw woning, de financiering bij aankoop van een woning of de oversluiting van uw hypotheek, dan heeft u een taxatierapport nodig. De Taxatieservice van JBs Wonen staat garant voor een hoogwaardig taxatierapport. Onze taxateurs hebben een brede opleiding, hebben een ruime bouwtechnische achtergrond en zijn gekwalificeerd als energie-inspecteur.

NHG / NWWI
Wanneer u een hypotheek wilt afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) dan moet het rapport voldoen aan de normen van het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) of de Taxateurs Unie. JBs Wonen is bij beide aangesloten. Geldverstrekkers verlangen een NWWI taxatierapport. Dit wordt vervaardigd met speciale software en moet apart afgemeld en gevalideerd worden. Hiervoor geldt een toeslag op het taxatie tarief. Het taxatierapport is daarna digitaal toegankelijk. Voor een NWWI taxatierapport zijn meer documenten/bewijsstukken verplicht.

Werkwijze

Nadat wij de aanvraag hebben ontvangen, nemen wij dezelfde of uiterlijk de volgende dag contact met u op voor een afspraak. U ontvangt van ons een bevestiging per e-mail. Na de opname heeft u het taxatierapport in drie tot maximaal 5 werkdagen in huis, maar meestal sneller. De betalingstermijn is uiterlijk 14 dagen na de factuurdatum.

Taxatierapport aanvragen